Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 22:07 - Секретни бази в България- Обект 17
Автор: svetovnimisterii Категория: Други   
Прочетен: 6987 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Край град Етрополе, се намира секретна воена база с тунели и падземни помещения. Кодовото й име е "Обект 17".

Твърди се, че е построена през 60те години на миналия век от строителни войски, и там са излети тонове бетон.

На пост на контроло-пропусквателен пункт стои войник, който при въпроса " Какво има след бариерата?", отговаря с "Нищо, само гора!". Защо пази точно тази гора, не се знае!
Много журналисти ат различни телевизии са имали репортажи по темата. От тях може да се види, как всяка сутрин, автобус, пълен с войницил отива към базата, а вечер ги прибира. Какво правят там, е пълна мистерия!

Говори се, че всички които работят там, подписват декларация за мълчание и ако разпространят дори част от инхормацията, ги чакат най-строги санкции.

image

От 60-те години насам, много правителства са се сменили, но тайната на "Обект 17", продължава да се пази осилено.

Интересен факт за базата е, че бившият министър на България Соломон Паси, е бил арестуван там, докато се е разхождал в гората със сина си. Униформените веднага викнали началника си, а сина на Паси дори попитал, дали ще ги застрелят. Естествено, това не се случило,дори военните ескортирали министъра до най-близкия град. Още на следващия ден, Соломон Паси поискал обяснение от министъра на вътрешните работи. Той обаче лаконично казал, че е секретен, документационен център. Паси допълва, че журналистите трябва да помогнат и да разкрият, какво има там.
image

Ако там има само документи, защо познато лице от управлението на България, като Паси, е бил арестуван? Можело е само да го помолят да напусне. Това навежда на мисълта, че там няма само папки, а нещо доста по-голямо, което се опитват да скрият от чуждите погледи. 

Добре, възможно е в базата да се крият всички секретни документи на България от времето на социализма. Знаем, че тогава са се извършвали множество операции свързани с различни аспекти като археология, оръжия, експерименти и още много. Странен избор на локация, но не невъзможен.

Местни жители твърдят, че "Обект 17" наистина съществува и вътре са се пазели най-различни, топ секретни неща. Разбира се, това са само приказки, защото никой не ги е виждал. Те дори се страхуват да говорят пред камера.
Пътят към обекта е с бариера, а преминаването й се санкционира с арест, твърдят местните. Военните, които стоят на пост там, казват само, че искат специално разрешително от МВР, за да продължи даден човек.

Много журналисти са се опитвали да разрешат тайната на подземната база "Обект 17", с репортажи и разследвания. Ако се разровите, ще откриете, че всички те са странно прекратени и не стигат до никъде. Дали са притиснати от властите? Възможно! Репортажите са предизвикани от вножеството сигнали на планинари, туристи и ловци, които постоянно са се сблъсквали с недрожелюбните военни. Цивилните биват моментално ескортирани далеч от обекта и предупреждавани да не се връщат. 

Друг интересен факт е , че до мястото има електрически и телекомуникационни стълбове, тоест, там има ток и телефон, които влизат в най-крайната сграда, за която се смята, че е входът към секретната база.

Друга теория е, че бозата прикрива пещера, чиито галерии са превърнати в складове - цял град разположен под земята,който функционира пълноценно. Предполага се, че там армията държи психотропни оръжия. Военните не за първи път използват пещерите като естествени скривалища, като Деветашката пещера например. Макар, че тази теория е приета с насмешка, още има хора, които мислят, че това е така.

Друга теза твърди, че всъщност България разполага с ядрено оръжие, което се съхранява в "Обект 17", още от вримето на социализма. Това е малко вероятно, но не е невъзможно. България е била могъща военна сила в миналото и не е изключено да разполага с такова оръжие.

Пламен Григоров, който е автор на книгата "Секретните военни бази на България" разказва пред вестник Труд:
"Появиха се много доказателства. Преди 20 години изнесохме такава информация. Първор разказа на едно момче обучавано в такава база-Андрей, а втората част е с доказателствата. Има и днес такива подземни градове захранвани ядрено. В такива бази тези момчета, които са обучавани, са правени и експерименти с тях. Вкарва се някаква информация в картинса и ако я погледнете и получите тази закодирана информация - може да е инсулт или инфаркт. Тези момчета са участвалив тази психотропна война. Правен е опит със затворници. Пускат ги и ги заблуждават, че правят опит за бягство. Те бягат към гората и се пускат психотропните генератори. Те всички са се изпускали, припаднали, други са се събличали. Психотропните генератори са много мощно оръжие. Подземните градове са реални и причината за тях е използването на точно тези психотропни оръжия.".
 
При пореден опит журналисти да разбулят мистерията, се хвърля нова сянка на загадъчния обект. Когато попитали Министерството на отбраната за него, те просто отговорили "Тази база не е наша." и избегнали темата бързо.

От където и да гридам информацията, винаги стигам до несъответствия. Фактите са ясни: има асфалтиран път, ток, телекомуникации. Съществува контролно-пропусквателен пункт, който е с денонощна охрана с военни представители и автобус, който ги кара сутрин и вечер. От тук нататък, можем само да гадаем какво се случва там.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetovnimisterii
Категория: Други
Прочетен: 52125
Постинги: 17
Коментари: 7
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930